Home Evreii în Oradea Contribuția evreilor în Oradea

Contribuția evreilor în Oradea

Contribuția populației evreiești la dezvoltarea și aspectul orașului Oradea este abundentă  iar această secțiune a website-ului va încerca să adune evidențele  și dovezile în acest sens. Populația actuală a orașului nu cunoaște îndeajuns sau uneori deloc această contribuție, deci parte a misiunii noastre este să contribuim la această recunoaștere.

Este dificil să organizăm informațiile în categorii clare, datorită faptului că exista suprapuneri evidente, deci, uneori, veți găsi o oarecare repetitivitate a informațiilor în analiza noastră.

Începem cu Oamenii și profesii. Vom încerca să arătăm cum evreii din Oradea și-au adus aportul în toate aspectele vieții orădene.Cu siguranță, mulți au fost adevărați profesioniști, unii fiind chiar lideri în domeniile lor.

O moștenire de durată a creativității evreiești o constituie numeroasele Clădiri din Oradea care își datorează existența finanțării, design-ului sau construcției venite din partea evreilor.

Numeroase afaceri de succes au fost inițiate și conduse de antreprenori evrei în Oradea, oferind multe locuri de muncă, noi documentând acestea în secțiunea Industrie și comerț.

Secțiunile Arte și Sport ilustrează rolul pe care interesul pentru creația artistică și competiția sportivă l-a jucat in viața evreilor.

Aplaudăm eforturile celor care constituie Comunitatea evreilor azi precum și a conducătorilor acesteia, determinați să sprijine mica societate de locuitori evrei care trăiesc azi în Oradea.