Muzeul de istorie a evreilor din Oradea

După mulți ani de renovări, Muzeul de istorie a evreilor din Oradea s-a deschis, la Oradea, în decembrie 2018. Acesta este amenajat în ceea ce a fost sinagoga ortodoxă de pe strada Primăriei (Teleki), construită în 1928. Aceasta a fost ultima sinagogă construită în Oradea. 

Cei care ne urmăresc activitățile îsi amintesc probabil că primul eveniment public în această sinagogă, după multe decenii, când primele reparații au permis acest lucru, a fost organizat de Asociația Tikvah. A fost un eveniment de comemorare, cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Holocaustului, în 27 ianuarie 2014, în prezența ambasadorului Canadei în România.

 

 

 

Muzeul Holocaustului din Transilvania de Nord (în Șimleu Silvaniei)

Suntem încântaţi să includem o secţiune care aduce recunoaştere dezvoltărilor pozitive care au avut loc Şimleu Silvaniei prin crearea Muzeului Memorial al Holocaustului din Transilvania de Nord, sub conducerea lui Daniel Stejeran, Director.                                            

                   

                                                                                                      

 

După mulţi ani de muncă depusă de numeroase persoane şi mulţumită contribuţiilor financiare generoase aferente, Muzeul şi-a deschis porţile publicului larg în septembrie 2005. Acesta nu este un simplu muzeu cu expoziţii despre Holocaust; este un centru educativ şi un loc în care sunt organizate evenimente multiculturale.

                                                                   

 

 Sugerăm oricui locuieşte în Oradea sau în zonele din jur şi care este interesat să afle mai multe despre Holocaustul din Transilvania de Nord să acceseze site-ul Muzeului.